Nej jag har inte blivit uppäten av en croissant.

Baguetter, Crepes. Croissanter. Alldeles för mycket choklad. Vin. Jordgubbar. Dammråttor under sängen. Ögoninflammation.

Frankrike har sina brister. Men jag tror jag emigrerar...

Jag tror jag tar ett tåg och går av på slumpvis station, stannar där, skriver en bok, sitter på stranden och filosoferar, käkar lite vindruvor, skaffar en mops...

                                                       
                                                    

                                                       J´aime la vie á la slapp-fransk-style!


À Nice!

Hej hopp! Nu är man i Nice dårå. Kom hit igår och var fullständigt lost och förvirrad. Det var inte en enda människa i korridoren där jag blev placerad utom en spanjorska som inte kunde så bra spanska. Men jag och hon lyckades utforska staden lite i allafall :)
Men mot kvällen började folk trilla in, folk från Sverige (mååånga från sverige), Belgien, Tyskland, Spanien, England osv.

På kvällen var vi ett gäng som var ute och käkade på något fancy ställe. Trevligt, men dyrt!

                                           


I dag har dagen bjudit på en tidig morgon, som började med att vi fick göra ett test i skolan bla. ett test där man skulle prata med en lärare. Jag var som god dag-yxskaft, så jag hamnade i den näst lägsta gruppen :P
När skolan var slut vid 12.00-tiden gick vi till stranden och solade. Det var stekhett! Under tiden vi var där kom det några 14-åriga killar och "tiggde" genom att dela ut lappar, och sedan visade det sig att en av dom snodde en tjejs kamera. Så hon blev alldeles tokig och sprang efter dom, och lyckades få tag på en av dom som hon höll i tills det åkte förbi en polis. Slutade med att polisen tog killen, men vet inte om hon fick tillbaka kameran.

Annars har jag handlat på Lidl idag, släpat kassar över halva Nice, så mina axlar (som redan har träningsvärk från gårdagens släpande på resväska) kommer förmodligen va helt stela imorgon :)

Nu ska jag laga mat och sedan ta en dusch! Au revoir!


En tidig påskhare.

I dag har min kusin varit påskhare för småbarnen på dagis (vem gör inte skumma saker för pengar..jag får lite flashback när jag stod i världens största bamse-dräkt på Ikea och höll på att svimma av värmeanfall, men det är en annan historia).
Iallafall så berättade han lite om hur dagen som påskhare hade varit, såhär lät det:

"bakis å seg som fan, står jag ute i solen å den varmaste kanindräckten å ser knappt ett skit"

"de sa : du luktar gott haren, jag tänkte ba wtf? driver dom haha"

Haha gu vad jag önskar att jag hade sett det där! Sedan berättade han att han fick stå  vid en bom mitt ute i ingenstans och vänta på att barngrupperna skulle komma i omgångar, och medan han väntade gick det förbi folk och garvade åt honom. Det är inte lätt att vara en människa i en stor dräkt av något slag! Det bör man tänka på!
Så nästa gång ni ser en stackars maskot, vinka bara lite snällt åt den. Inga påhopp, dra i svansen eller "hej-här-kommer-jag-och-sätter-min-grinande-unge-som-är-livrädd-för-dig-i-ditt-knä" och absolut inget dra i det hår som av någon mystisk anledning hänger ut vid maskotens nacke! Lilleskutt, Bamse (och nu även påskharen) kan skriva under på att det redan är obehagligt som det är att ha syrebrist, känna lukten av stinkande svett och inte se ett skit inuti en sån där barbarisk dräkt.

                                                                


RSS 2.0